schrijverij mooi mensschrijverij mooi mens

De Huiskamer Kookt

In De Huiskamer van Elst komt jong en oud samen, om te praten, te lachen, elkaar te inspireren en te helpen, onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Er zijn vriendschappen ontstaan en geluksmomentjes geboren. Door corona en de lockdown ging ook de Huiskamer op slot.
De vrijwilligers van De Huiskamer zaten niet stil. Er kwam een bellijn, er werden acties uitgezet en aan de bezoekers werd hun favoriete recept gevraagd. Alle recepten, van wentelteefjes, cranberrymosterdsoep, spruitjesstampot, ovenschotels tot heerlijke toetjes en taart, zijn met persoonlijke verhalen en tekeningen gebundeld in dit nostalgische kookboek.
Aangezien verbinding als een rode draad door De Huiskamer loopt, zijn ook de recepten en verhalen van de Vertel eens groep en streekwinkel De Lingegaerdt in dit boek opgenomen. De Huiskamer wil graag de krachten bundelen. Door verbinding en ontmoeten maken zij de wereld een beetje mooier.

“De Huiskamer van Elst is een plek waar je je thuis voelt, waar je welkom bent. Als wethouder van welzijn en zorg ben ik supertrots op de vrijwilligers. Elke week staan zij weer klaar om vele ouderen te voorzien van dit mooie moment in de week.”
Rob Engels Wethouder Gemeente Overbetuwe

“De Huiskamer van Elst voelt als een warm bad. Het staat voor gezelligheid, verbinding en saamhorigheid.”
Harm Edens

© 2020 Hester van Aalst
Recepten: Bezoekers en vrijwilligers van De Huiskamer
Tekeningen: Lisa Teering, Kathy 't Jong en Corry Diks †
ISBN: 9789490352820
Goed doel: € 1,00 per verkocht exemplaar is voor De Voedselbank Website: www.huiskamervanelst.nl 

eerste hoofdstuk
bestellen


 
de huiskamer kookt